itulau_ulu_bg

Tala Fou

Ua va'aia e le Digital China le fa'atupuina o le tamaoaiga

I tausaga talu ai nei, ua faatelevaveina e Saina le fausiaina o atinaʻe numera ma se faʻamaumauga o punaoa faʻamaumauga, na latou matauina.
IMG_4580

Na latou faia a latou faʻamatalaga ina ua maeʻa ona iloiloina se taʻiala fesoʻotaʻi lea na tuʻufaʻatasia e le Communist Party of China Central Committee ma le Fono a le Setete, le Kapeneta a Saina, i le Aso Gafua.

O le taʻiala na taʻua ai o le fausiaina o Saina numera e taua mo le alualu i luma o Saina faʻaonaponei i le vaitau numera.O le numera o Saina, fai mai, o le a maua ai le lagolago malosi mo le atinaʻeina o le tauvaga fou a le atunuu.

O le alualu i luma taua o le a faia i le fausiaina o se Saina numera e oo atu i le 2025, faatasi ai ma fesoʻotaʻiga lelei i atinaʻe faʻatekonolosi, o se faʻaleleia atili o le tamaoaiga numera, ma faʻalavelave tetele na ausia i le faʻafouina o tekonolosi, e tusa ai ma le fuafuaga.

E oo atu i le 2035, o Saina o le a taulamua i le lalolagi atoa o atinaʻe numera, ma o lona alualu i luma numera i nisi vaega o le tamaoaiga, faiga faaupufai, aganuu, sosaiete ma le siʻosiʻomaga o le a sili atu ona faʻamaopoopoina ma lava, o le tala lea a le fuafuaga.

"O le gaioiga lata mai a le atunuu e fausia se Saina numera o le a le gata ina tuʻuina atu ai le malosi malosi i le atinaʻeina maualuga o le tamaoaiga faʻatekonolosi, ae o le a aumaia ai foi avanoa fou pisinisi i kamupani o loʻo galulue i matata e pei o fesoʻotaʻiga, eletise faakomepiuta, mataupu a le malo, ma fa'amatalaga fa'atekonolosi talosaga,” o le tala lea a Pan Helin, fa'atonu o le Digital Economy and Financial Innovation Research Center i le Zhejiang University's International Business School.

Fai mai a ia, o le taʻiala e atoatoa ma o loʻo faʻatulagaina ai se faʻataʻitaʻiga manino mo suiga numera a le atunuu i tausaga o lumanaʻi.O tekinolosi fa'atekonolosi ua fa'aalia e le 5G, fa'amatalaga tetele ma AI ua faia se sao taua i le fa'aleleia atili o le fa'atinoina o galuega, fa'aitiitia tau ma fa'avavevave fa'ateteleina fa'atekinolosi ma atamai fa'aleleia i atina'e i le lotolotoi o le fa'aletonu o le tamaoaiga, o lana tala lea.

Sa fausia e Saina 887,000 nofoaga fou 5G i le tausaga talu ai, ma o le aofaʻi o 5G stations na oʻo atu i le 2.31 miliona, e sili atu i le 60 pasene o le aofaʻi o le lalolagi, faʻamatalaga mai le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi na faʻaalia.

I le Aso Lua, o fa'atauga fa'akomepiuta e feso'otai i le tamaoaiga na si'itia i luga o le maketi A-share, fa'atasi ai ma sea a le tagata fa'apipi'i polokalame Shenzhen Hezhong Information Technology Co Ltd ma le kamupani feso'ota'iga mata'utia Nanjing Huamai Technology Co Ltd o lo'o si'itia i aso ta'itasi o le 10 pasene.

Saina o le a taumafai e faʻalauiloa le loloto o le tuʻufaʻatasia o tekinolosi faʻatekinolosi ma le tamaoaiga moni, ma faʻavaveina le faʻaogaina o tekinolosi faʻatekinolosi i vaega autu e aofia ai faʻatoʻaga, gaosiga, tupe, aʻoaʻoga, auaunaga faʻafomaʻi, felauaiga ma malosiaga, fai mai le fuafuaga.

O le fuafuaga foi na taʻua ai le fausiaina o se masini komepiuta Saina o le a aofia i le iloiloga ma le iloiloga a tagata ofisa o le malo.O le a faia foi ni taumafaiga e faamautu ai tupe faavae, faapea foi ma le uunaia ma le taialaina o tupe faavae ina ia auai i atinae faafuainumera a le atunuu i se tulaga masani.

Chen Duan, faatonu o le Digital Economy Integration Innovation Development Center i le Central University of Finance and Economics, na ia faapea mai, "I le tulaga o se tulaga faigata faava o malo ma feeseeseaiga geopolitical, o le siitia o le fausiaina o fausaga numera e taua tele e faamalosia ai le faaleleia o pisinisi. ma faʻaleleia le faʻatupulaia o avetaavale fou."

O le fuafuaga o loʻo tuʻuina atu ai le taʻiala manino mo le atinaʻe faʻatekonolosi a Saina i le lumanaʻi, ma o le a faʻamalosia ai pulega faʻalotoifale e auai malosi i le fausiaina o se Saina faʻatekonolosi i lalo o le taʻitaʻiga o faʻamalosi fou, o le tala lea a Chen.

Ole fua ole tamaoaiga numera a Saina na oʻo ile 45.5 trillion yuan ($6.6 trillion) ile 2021, tulaga lua i le lalolagi ma faʻamauina mo le 39.8 pasene o le GDP a le atunuʻu, e tusa ai ma se pepa paʻepaʻe na tuʻuina mai e le China Academy of Information and Communications Technology.

O Yin Limei, o le faatonu o le ofisa suʻesuʻe o le tamaoaiga numera, o se vaega o le National Industrial Information Security Development Research Center, fai mai e tele taumafaiga e tatau ona faia e faʻamalosia ai le tulaga iloga o pisinisi i le faʻafouina o tekinolosi, faia ni faʻalavelave i le vaega o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, ma fa'atupuina se vaega o atina'e fa'atekonolosi ma fa'atauva i le lalolagi.


Taimi meli: Mati-02-2023